14. august 2024
Vi guider dig her til, hvordan du nemt kan lave den flotteste plantevæg derhjemme.
”Godt begyndt er halvt færdigt”.
Start derfor med at lægge din plantevæg op på gulvet. Så slipper du for at banke huller i væggen som du ikke skal bruge alligevel.
Rette linjer er med til at skabe ro og symmetri. Sørg derfor for, at dine billeder hænger helt vandret. Endvidere er det en god ide, at skabe symmetri ved at have samme mængde ”luft” mellem billederne. Vælger du at bruge et par gallerihylder som vi har gjort, er de ligeledes med til at skabe symmetri og balance.
Botanik på print er moderne som aldrig før. Miks derfor de rigtige planter med billeder af planter. Se fx vores fine plantebilleder af Karl Blossfeldt eller de smukke Quest lærredsprint med blomstermotiv.
En idé kan også være, at personliggøre væggen endnu mere, ved eksempelvis at mikse planterne med dine egne kunstværker eller familieportrætter.
Hvis din plantevæg er placeret lidt væk fra vindueskarmen, kan mængden af lys være begrænset. Det er derfor en god idé at vælge planter, som kan klare sig under de forhold. Heldigvis kan du få rigtig mange fine planter som faktisk stortrives, når de ikke står i direkte sollys. Eksempelvis guldranke eller efeu.
Med billederne er rammen for din gallerivæg godt på plads, og du kan derfor begynde at lege med at udskifte og / eller tilføje forskellige planter. Her skal du ikke være tilbageholdende. Planter er med til at skabe liv, så slip endelig kreativiteten løs! Miks store og små planter, og brug gerne hængeplanter, da de er gode til at binde gallerivæggen sammen, så det færdige resultat fremstår som en smuk helhed.
Vil du gerne have, at din nye plantevæg står helt frem, kan du male væggen bag din gallerivæg i en kontrastfarve til det grønne løv, fx en støvet mørkeblå eller sart lyserød. Drømmer du omvendt om en intens junglestemning, kan du male bagvæggen i en smuk mørkegrøn farve.
Åbningstider